Sałatka z tuńczykiem i orzechami.
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-14
Sałatka z tuńczykiem i orzechami.
Składniki: 2 puszki tuńczyka, 2 szkl. ugotowanego ryżu, ½ szkl posiekanych orzechów włoskich, mały słoik majonezu, mały ogórek, natka pietruszki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
Tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Następnie dodać do niego ryż oraz posiekane orzechy. Wlać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przełożyć do miski, wyrównać wierzch i udekorować natką pietruszki oraz kawałkami ogórka.
Składniki: 2 puszki tuńczyka, 2 szkl. ugotowanego ryżu, ½ szkl posiekanych orzechów włoskich, mały słoik majonezu, mały ogórek, natka pietruszki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
Tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Następnie dodać do niego ryż oraz posiekane orzechy. Wlać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przełożyć do miski, wyrównać wierzch i udekorować natką pietruszki oraz kawałkami ogórka.