Sałatka z tuńczyka.
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-14
Sałatka z tuńczyka.
Składniki: 400 g tuńczyka z puszki, 1/2 grejpfruta, banan, 250 ml majonezu, łyżeczka soku cytrynowego, 3 jajka ugotowane na twardo, słodka papryka, 125 ml chudego jogurtu .sól.
Przygotowanie: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Obranego grejpfruta podzielić na cząstki a banana pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz jogurtem i słodką papryką. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki, wyrównać wierzch i udekorować cząstkami jajka.
Składniki: 400 g tuńczyka z puszki, 1/2 grejpfruta, banan, 250 ml majonezu, łyżeczka soku cytrynowego, 3 jajka ugotowane na twardo, słodka papryka, 125 ml chudego jogurtu .sól.
Przygotowanie: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Obranego grejpfruta podzielić na cząstki a banana pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz jogurtem i słodką papryką. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki, wyrównać wierzch i udekorować cząstkami jajka.