Sałatka z tuńczykiem


Sałatka z tuńczykiem

Składniki(6 porcji):
1 puszka tuńczyka w sosie własnym;
1 puszka kukurydzy;
3/4 puszki ananasów;
5 dag orzechów włoskich;
garść rodzynek;
2 ząbki czosnku;
natka pietruszki;
1/2 słoiczka majonezu;
kilka łyżek jogurtu;

Sposób przygotowania:
Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, posiekane orzechy, sparzone wcześniej rodzynki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać, doprawić majonezem połączonym z jogurtem.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Sałatka z tuńczykiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł