Sałatka farmerska


Składniki:
1kg małych ziemniaków
30 dag boczku wędzonego
40 dag fasolki szparagowej
2 cebule
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, Odcedzić, obrać, pokroić, przestudzić. Ugotować także fasolkę szparagową, odcedzić, wystudzić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać piórka cebuli i smażyć razem, aż stanie się miękka. Lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem.
Jeszcze ciepłą cebulę i boczek wymieszać z majonezem. Przełożyć do ziemniaków, dodać fasolkę, wymieszać. Sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać pokrojoną na ćwiartki cebulę dymkę. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Sałatka farmerska - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł