Sandacz duszony z jabłkami


Składniki ;
Sandacz duszony z jabłkami
1,5 kg sandacza
6 jabłek
1 cebula
1/2 pęczka włoszczyzny
1/2 szklanki śmietany kremówki
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 łyżka masła
3 gałązki rozmarynu
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
sok z cytryny
sól
pieprz biały
olej
Przygotowanie ;
Włoszczyznę obierz . Z sandacza wytnij filety. Posól je i skrop sokiem cytrynowym . Resztę ryby , włoszczyznę i przyprawy zalej wodą i ugotuj bulion. 5 jabłek i cebulę obierz , grubo pokrój . Ułóż razem z rybą w brytfance posmarowanej olejem . przypraw , podlej bulionem . Dus 30 minut. Sandacza wyjmij . Jabłka oraz cebulę zmiksuj . Dodaj śmietanę i wino i zagotuj. Ostatnie jabłko potnij w plastry , usmaz na maśle , połóż ny rybie razem z rozmarynem . Polej sosem.
Smacznego

 


3
Oceń
(9 głosów)

 

Sandacz duszony z jabłkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł