Zaloguj się do konta

Sandacz obtoczony w mące

Do przepisu mozemy wykorzystac dzwonki badz filety z sandacza. Kilka dzwonkow po wczesniejszym przygotowaniu , solimy i pieprzymy. Tak przygotowane wsadzamy do miseczki , dokrajamy cebule i w taki sposob wstawiamy do lodowki na noc. Na drugi dzien , kiedy wszystko sie przegryzlo obtaczamy w mace. Na rozgrzany olej na patelni , ukladamy kawalki z ryby i smazymy z obu stron na zlocisty kolor. Z pozostalosci w misce , soku ktory poscila rybka i cebuli ,przygotowujemy ciasto. Ddajemy 2 jajka , make rozrobiona z woda badz z mlekiem i mieszamy wszystko razem. Ciasto powinno miec , konsystencje ciasta nalesnikowego. I wtaki, sam sposob smazymy na patelni jak nalesniki. Smak niezapomniany i nic w naszej kuchni sie nie marnuje. Polecam wszystkim wyprobowac przepis. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu . Zycze Wszystkim smacznego i niezapomnianych chwil w kuchni z rybka zalpana przez siebie.

Opinie (4)

Iras1975

Daję ***** choć dopiero jutro wypróbuję przepis. ;) [2012-01-15 18:47]

robban

Irku ,bedziesz mial zlapanego sandalka czy kupnego? Pzdr. [2012-01-15 20:33]

Iras1975

Nigdy w życiu nie kupowałem sandaczy, połowiłem w zeszłym roku(i nie tylko), a nie mam aż takiej "szajby" żeby wszysykie ryby puszczać. ;)

Nie wiem tylko jak to będzie z tymi "naleśnikami" z soku... chyba lepiej jak by to była świeża rybka, a nie mrożona? No ale na świeżą to przyjdzie nam jeszcze długo poczekać.

[2012-01-16 08:08]

Tomekoo

ślinka cieknie Robercie;) czekamy więc do czerwca;) [2012-05-07 15:07]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia