Zaloguj się do konta

Sandacz przykryty pieczarkami

Składniki:
 1 kg sandacza
 150 g pieczarek
 30 g tłuszczu
 30 g mąki
 40 g masła
 sól
 posiekana natka pietrsuzki
Sandacz przykryty pieczarkami
Sposób wykonania:
Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.
W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbiną wody i dusić około 15 minut.
Usmażoną rybę ułożyć na półmisku i przykryć ją pieczarkami.
Na koniec posypać jeszcze posiekaną zieleniną.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…