Sandacz w migdałach.


Sandacz w migdałach.
Składniki: 1 sandacz, 1 łyżka płatków migdałowych, 5 łyżek bułki tartej, 1 ząbek czosnku, 2 jajka, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, sól, biały pieprz, plastry pomarańczy.
Przygotowanie: Sandacza sprawić nie odcinając głowy. Usunąć oczy i łuki skrzelowe, dokładnie umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, rozgnieść w prasce, nasmarować nim jamy brzuszne ryb. Bułkę tartą wymieszać z migdałami i zmielić w maszynce do mięsa. Jajka zmiksować. Rybę moczyć w jaku i panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na maśle z olejem aż ryba nabierze złotego koloru. Podawać na półmisku udekorowanym plastrami pomarańczy.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Sandacz w migdałach. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł