Sandacz w prawdziwkach


-40dag filetów z sandacza
-4 gałązki majeranku
-czosnek w kostce
-białe wytrawne wino - 50 ml
-20 dag prawdziwków
-2 łyżki masła
-1 sztuka szalotki
-2 łyżki oliwy
Sandacz w prawdziwkach
Rybę podzielić na porcję, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i wstawić na 30 minut do lodówki.
Szalotkę i majeranek posiekać. Prawdziwki po oczyszczeniu pokroić w plasterki.
Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić pokrojoną wcześniej szalotkę, dodać grzyby i przesmażyć je.
Zalać grzyby winem i śmietaną, dodać majeranek. Doprawić skruszoną kostką Czosnku. Dusić na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć zamarynowanego sandacza. W połowie smażenia dodać masło. Podawać z prawdziwkami, dobrym makaronem i lekką sałatką.

 


3.3
Oceń
(7 głosów)

 

Sandacz w prawdziwkach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł