Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym...


Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym...


Składniki:

Filet z sandacza
cytryna
delikat do ryb ( przyprawa )
kawior ( jeśli ktoś posiada )
olej, mąka
sos maślano-cytryowy (Knorr)
pietruszka



Etapy przygotowania;

Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy delikatem.
Zostawiamy na ok 2 godziny.
Smażymy na oleju, uprzednio obtoczonego w mące.
Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy troszkę cytryny i pietruszkę. Dekorujemy cytryną i kawiorem - polewamy sosem. ( Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam. Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyżki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i pietruszkę.)
Jedyna wadą tego przepiu jest cena ryby. Polecam i Życzę smacznego. Zachęcam również do obejrzenia innych moich przepisów.




Smacznego!!!

 


3.1
Oceń
(9 głosów)

 

Sandacz z sosem cytrynowo- maślanym... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł