sandacz z wody z jajem
użytkownik 82173
2011-12-10
sandacz z wody z jajem
składniki:
-sandacz ok 1 kg,
-włoszczyzna (bez kapusty),
-liść laurowy,
-gałązka tymianku,
-gałązka natki pietruszki,
-po kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego,
-3-4 jaja ugotowane na twardo,
-3-4 łyżki masła,
-sok z cytryny,
-sól
sposób przygotowania:
Ugotować wywar z warzyw i przypraw, przecedzić, ostudzić. Sandacza sprawić, umyć, wytrzeć, nasolić, włożyć do rynienki do gotowania ryb, zalać wywarem, zagotować na małym ogniu jeszcze ok. 20 min. Gotową rybę ułożyć na podgrzanym półmisku, skropić sokiem z cytryny, posypać drobno posiekanymi jajami, polać stopionym masłem i podawać. Życzę smacznego!!
składniki:
-sandacz ok 1 kg,
-włoszczyzna (bez kapusty),
-liść laurowy,
-gałązka tymianku,
-gałązka natki pietruszki,
-po kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego,
-3-4 jaja ugotowane na twardo,
-3-4 łyżki masła,
-sok z cytryny,
-sól
sposób przygotowania:
Ugotować wywar z warzyw i przypraw, przecedzić, ostudzić. Sandacza sprawić, umyć, wytrzeć, nasolić, włożyć do rynienki do gotowania ryb, zalać wywarem, zagotować na małym ogniu jeszcze ok. 20 min. Gotową rybę ułożyć na podgrzanym półmisku, skropić sokiem z cytryny, posypać drobno posiekanymi jajami, polać stopionym masłem i podawać. Życzę smacznego!!