sandacz z sardynkami


-80 dag sandacza
-2 cebule
-1 mała puszka sardynek
-2 łyżki masła i śmietany
-1 łyżka drobno pokrojonej natki
-2 łyżki soku z cytryny
-sól, pieprz
Umyte filety z sandacza podzielić na porcje i lekko posolić. Drobno pokrojoną cebulę wymieszać z sardynkami i pieprzem, taką masą posmarować sandacza z obu stron, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać roztopionym masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około pół godziny. Rybę wyjąć, sos wymieszać z sokiem z cytrynowym i śmietaną, włożyć rybę i jeszcze chwilę dusić razem. Sandacza ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać natką pietruszki.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

sandacz z sardynkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł