Zaloguj się do konta

Sandacz zapiekany z serem na ostro

Produkty:
-1,2 kg sandacza
-sok z 1 cytryny
-1/4 łyżeczki pieprzu
-1/4 łyżeczki estrogenu
-2 łyżeczki ostrej musztardy
-1 łyżeczka masła
-1/2 szklanki gęstej śmietany
-10 dag startego żółtego sera
-1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
-sól

Przygotowanie:
Sandacza oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć płetwy i głowę, przeciąć na pół, wyjąć kręgosłup i większe ości. Filety oprószyć solą, pieprzem i estragonem, skropić sokiem z cytryny, po czym odstawić na 15-20 minut. Wewnętrzną część ryby posmarować musztardą, filety złożyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu położyć kawałki masła i polać śmietaną. Tak przygotowaną rybę wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200Stop.C. Naczynie wyjąć z piekarnika, rybę posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze przez 15 minut. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…