Sandacz duszony

/ 2 komentarzy / 3 zdjęć


Kulinaria :

Sandacz duszony, do żeliwnego garnka włożyć cebulę pokrojoną w grube plastry i posypaną pieprzem, tak żeby zakrywała dno. Na cebulę położyć warstwę filetów z sandacza i przykryć następną warstwą cebuli. Czynności powtarzać, pozostawiając cebulę jako warstwę wierzchnią. Na wierzch położyć kawałki masła (0,5 - 1 kostkę), dusić w piekarniku ok. 30 minut. Smacznego :)

Sandacz na biwaku, dzwonka ryby natrzeć mieszaniną soli, pieprzu i ziół ( bazylia, estragon, melisa i tymianek. Wewnątrz posmarować musztardą, obłożyć kawałkami masła. Zawinąć w aluminiową folię i piec na grilu, lub w żarze ogniska ok. 10 minut. Smacznego :)

Sandacz w cieście naleśnikowym, przygotować ciasto naleśnikowe z 2 jajek, mąki i mleka, posolić. Kawałki sandacza panierować w mące, a następnie maczać w cieście i smażyć w wiekszej ilości gorącego oleju na złoty kolor. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia i poddusić 10 minut w piekarniku z 1 szklanką bulionu, lub niewielką ilością wody. Smacznego :)

 


3.8
Oceń
(4 głosów)

 

Sandacz duszony - opinie i komentarze

kamil11269kamil11269
0
***** (2012-12-08 15:23)
Teufel1991Teufel1991
0
5 (2013-05-25 16:47)

skomentuj ten artykuł