Sandzacz z sosem winnym


600g filetów ze sandacza
8 gałązek tymianku
100g szalotek
125g marchwi
125g cukinii
60g masła
125ml białego wina
300ml wywaru rybnego
150g śmietanki
sól/pieprz









sposób przyrządzenia:sandacza pokroić na 8 kawałków.Listki tymianku posiekac,wymieszać z solą i pieprzem i z obu stron natrzeć rybę.Szalotkii marchew obrac i umyc,cukinie umyć.Warzywa pokroić w drobna kostke.Na patelni rozgrzać 40g masła,włożyc warzywa i usmażyc.Wlac wywari wino,gotowac pod przykryciemprzez 10 minut,dodac śmietanke i gotować bez przykrycia przez3-5 minut,doprawic do smaku sola i pieprzem.Na patelni rozgrzać pozostałe masło,włożyć sandacza i smażyc przez 1-2 minuty z każdej strony

 


2
Oceń
(4 głosów)

 

Sandzacz z sosem winnym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł