Schab nadziewany z orzechami


Produkty:
-1,5 kg schabu bez kości
-15 dag mieszanki całych orzechów( laskowych, włoskich, pistacjowych)
-10 dag mielonych orzechów włoskich
-łyżka bułki tartej
-jajko
-4 łyżki oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Mięso natrzeć solą, pieprzem i odstawić na noc do lodówki. Ostrym szpikulcem zrobić otwór w środku mięsa. Do mielonych orzechów wbić całe jajko, dosypać całe orzechy, bułkę tartą i starannie wymieszać. Gotową masę wkładać do otworu w schabie. Mięso włożyć do rękawa foliowego, wlać olej i kilka łyżek wody. Piec 90 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Schab nadziewany z orzechami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł