Schab nadziewany migdałami II


Składniki ;
1,5 schabu bez kości
15 dag suszonych moreli
10 dag masła
po 1/2 łyżeczki rozmarynu słodkiej paryki i mielonego rozmarynu
2 łyżeczki konfitury morelowej
2 łyzeczki płatków migdałowych
Przygotowanie ;
Masło utrzyj z łyzeczką soli czosnkowej i rozmarynem. Schłodz . Schab opłucz , włóż na 2 minuty do posolonego wrzątku , wyjmij. Długim nożem wytnij w mięsie kieszeń , wypełniaj ją na przemian suszonymi morelami i kawałkami masła ziołowego . Otwór zepnij . Mięso oprósz solą , połową kminku i papryki . Włóż do brytfanny . Wstaw do piekarnika o temp 200 stopni , po 10 minutach zmniejsz do temp. 180 stopni i piecz około 90 minut. CO ok 20 minut podlewaj 1/2 szklanki wody. Na 10 minut przed końcem pieczenie mięso wyjmij . Konfiturę podgrzej , wymieszaj z resztą papryki i kminku . Nasmaruj schab . Posyp płatkami migdałowymi . Wstaw do piekarnika i dopiecz.
Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Schab nadziewany migdałami II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł