Schab po francusku


Składniki:
10 plastrów schabu
po 2 łyżki oleju i masła
2 cebule
30 dag pieczarek
1 szklanka bulionu drobiowego
po łyżeczce tymianku i ziół prowansalskich
łyżeczka przecieru pomidorowego
sól
pieprz
2 łyżki mąki
Przygotowanie:
Mięso rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na oleju z dodatkiem masła. Przekładamy do rondla. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu, a następnie dodajemy do mięsa. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i podsmażamy na pozostałym maśle. Wkładamy do rondla. D mięsa wlewamy bulion. Wsypujemy zioła prowansalskie i tymianek, mieszamy. Dusimy ok. 30 minut. Dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy jeszcze 10 minut.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab po francusku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł