Schab po cygańsku


Składniki:
1 kg schabu bez kości
50 dag marchwi
pietruszka
3 cebule
seler
szklanka bulionu
4 łyżki musztardy
3-4 ząbki czosnku
kilka goździków
2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Schab umyć i pokroić w plastry o grubości około 1cm, natrzeć czosnkiem, posolić i pozostawić na 20min.
Następnie każdy plaster z obu stron dość grubo posmarować musztardą. Marchew, pietruszkę i seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, dwie posiekać jedną przekroić na ćwiartki. Połowę warzyw ułożyc równą na dnie naczynia, na nich położyć mięso i przykryć resztą warzyw. Na wierzchu ułożyć ćwiartki cebuli naszpikowane goździkami. Dodać olej, przykryć garnek i dusić około godzinki na małym ogniu, co jakiś czas podlewając bulionem. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab po cygańsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł