Schab pod pierzynką


Składniki:
1kg schabu
1 łyżka musztardy
2 cebule
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
2 ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
olej
50g sera żółtego
sól
2 łyżki keczupu
vegeta
ostra papryka
kminek
Przygotowanie:
Schab pokroić w plastry i lekko rozbić w plastry i lekko rozbić. Przyprawić vegetą i lekko posmarować musztardą. Cebule obrać, pokroić i zeszklić na patelni na oleju. Następnie położyć po porcji na każdy kawałek mięsa. Papryki pokroić w kostkę, ogórki konserwowe zetrzeć na tarce warzywnej i położyć je na mięsie.
Zrobić sos:
Połączyć 2 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, ostrą paprykę, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Schab polać sosem i posypać startym żółtym serem. Całość zapiekać około 30minut w piekarniku w temperaturze 170*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab pod pierzynką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł