Schab w boczku z jabłkami
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-17
Produkty:
-1,5 kg schabu
-30 dag boczku wędzonego
- 4 jabłka
-olej
-sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, Odstawić na godzinę. Boczek pokroić w plastry, owinąć nimi mięso, obwiązać nicią, aby boczek ściśle przylegał. Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, posypać majerankiem. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanki, podlać wodą w temperaturze 160 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodać do mięsa jabłka
-1,5 kg schabu
-30 dag boczku wędzonego
- 4 jabłka
-olej
-sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, Odstawić na godzinę. Boczek pokroić w plastry, owinąć nimi mięso, obwiązać nicią, aby boczek ściśle przylegał. Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, posypać majerankiem. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanki, podlać wodą w temperaturze 160 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodać do mięsa jabłka