Zaloguj się do konta

Schab w boczku z jabłkami

Produkty:
-1,5 kg schabu
-30 dag boczku wędzonego
- 4 jabłka
-olej
-sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, Odstawić na godzinę. Boczek pokroić w plastry, owinąć nimi mięso, obwiązać nicią, aby boczek ściśle przylegał. Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, posypać majerankiem. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanki, podlać wodą w temperaturze 160 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodać do mięsa jabłka

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…