Schab w boczku


Składniki:
1 kg schabu bez kości
40 dag brokuł
60 dag podgrzybków
10 cienkich plasterków boczku wędzonego
kilka gałązek natki
majeranek
szklanka bulionu
vegeta
2 łyżki masła klarownego
majeranek
cebula
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Schab opłucz , osusz , oprósz solą , pieprzem , majerankiem i odrobiną vegety. Obłóż listkami natki. Na nich na zakładkę ułóż plastry boczku wędzonego, obwiń mięso. Mięso obwiąż nicią kuchenną , formując zgrabną pieczeń. Ułóż w formie żaroodpornej. Wokół mięsa wyłóż mieszankę posiekanej cebuli, maleńkich różyczek brokułu i podgrzybków. Całość polej gorącym roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika o temp. 200 stopni i piecz 60 minut. W trakcie pieczenia mięso często polewaj bulionem. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab w boczku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł