Schab w sosie śliwkowym


Składniki:
6 kotletów schabowych
mąka pszenna do panierowania
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki powideł śliwkowych
250ml bulionu
łyżeczka cukru
3 goździki
pieprz
sól
olej
Przygotowanie:
Kotlety myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Powidła podgrzewamy stopniowo wlewając gorący bulion. Dodajemy goździki, cukier i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody. Mieszając, gotujemy 5 minut. Doprawiamy. Do sosu wkładamy kotlety i dusimy około 15 minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Schab w sosie śliwkowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł