Schab w winie


Składniki:
1,5kg schabu bez kości
2 łyżki żurawiny
po łyżeczce vegety, papryki, mielonego kminku i kardamonu
po 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu i czosnku granulowanego
olej
2-3 łyżki ostrej musztardy
szklanka bulionu
50 ml czerwonego wina
Przygotowanie:
Wymieszaj przyprawy, natrzyj nimi mięso i odstaw na 15 minut. Ułóż schab w brytfance, skro olejem. Podlej bulionem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 90 minut w temperaturze 180*C.
Mięso w trakcie pieczenia skraplaj wywarem. Po 80 minutach wyjmij. Posmaruj musztardą zmieszaną z łyżką oleju, znów wstaw do piekarnika na 10 minut. Wywar zagotuj z żurawiną z winem. Sos zmiksuj. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab w winie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł