Schab z warzywami


Składniki:
6 plastrów schabu
3 marchewki
2 czerwone cebule
6 pieczarek
1/2 dużego selera
przyprawa do mięsa wieprzowego
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól
Przygotowanie:
Przygotowujemy marynatę następująco: olej mieszamy z przyprawą i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso oprószamy solą i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na ok. 30min. Warzywa obieramy, pieczarki oczyszczamy. Marchewki i seler kroimy w słupki, cebule w piórka, a pieczarki w plasterki, następnie mieszamy. Do brytfanny wkładamy połowę warzyw, następnie mięso. Przykrwamy resztą warzy i pieczemy ok.1h w temperaturze 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł