Schab z pieczarkami


Składniki:
2 kg schabu bez kości
20 dag pieczarek
1/3 czerwonej papryki
1 cebula
jajko
łyżka bułki tartej
mielona papryka
tymianek
2 łyżki masła
przyprawa vegeta
szklanka bulionu
pieprz
sól
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę, pieczarki i paprykę. Razem uduś na maśle. Przypraw vegetą, pieprzem i tymiankiem. Przestudź. Dodaj bułkę tartą, wbij jajko, wymieszaj. Mięso opłucz i trzykrotnie natnij wzdłuż na prawie całej długości. W nacięciach ciasno upchnij farsz grzybowy. Mięso zwiąż, formując pieczeń. Oprósz solą i papryką.
Mięso ułóż w formie żaroodpornej, podlej bulionem. Piecz przez 15 minut w temperaturze 210*C i dalej 70 minut w temp.180*C.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Schab z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł