Sernik bez spodu


Produkty:
-250 g masła
-200 g cukru
-1 cukier waniliowy
-6 jajek
-1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-4 łyżki soku z cytryny
-1 budyń waniliowy
-2 łyżki kaszy manny
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-sól
-120 g posiekanych migdałów
-1,5 kg sera twarogowego
-80 g cukru pudru

Przygotowanie:
Utrzeć w misce masło na piane. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Ucierając, dodawać po jednym żółtku, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Budyń, kasze mannę i proszek do pieczenia wymieszać, dodać sól i migdały. Dokładnie wyrabiać na masę maślaną Ser twarogowy dodać do masy i wyrobić. Przełożyć natłuszczonej formy i wygładzić. Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Sernik bez spodu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł