sernik na zimno II


-75 dag serka homogenizowanego
-25 dag masła
-20 dag cukru pudru
-6 jajek
-16 g żelatyny
-10 dag galaretki owocowej
-38 dag mleka
-15 dag herbatników
-1 g olejku waniliowego
-10 dag bakalii
Masło ucierać z cukrem pudrem, dodając po 1 żółtku. Kiedy masa będzie jednolita dodać olejek waniliowy i serek. Przygotować galaretkę owocową, pozostawić do ostudzenia. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, gdy ostygnie, dodać do masy serowej, całość dobrze wymieszać, dodać bakalie. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami, zalać masą serową, pozostawiając około 1,5 cm wolnej powierzchni. Zalać krzepnącą galaretką. Odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.

 


2
Oceń
(4 głosów)

 

sernik na zimno II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł