Sernik na cieście


-20 dag mąki
-15 dag masła
-1 jajko
-po 2 łyżki cukru i śmietany
NA MASĘ:
-40 dag zmielonego twarogu
-15 dag cukru
-1 budyń waniliowy
-5 jajek
-otarta skórka z cytryny
-1 szklanka śmietanki kremówki
-rodzynki
Z przesianej mąki, masła, jajka, cukru i śmietany wyrobić ciasto, uformować kule, zawinąć w folie, włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować, włożyć do formy, piec 10 minut w temperaturze 200 stopni, ostudzić. Do twarogu dodać cukier, budyń w proszku, jajka i skórkę otartą z cytryny, utrzeć wszystko na gładką masę, dodać opłukane i osuszone rodzynki. Śmietankę ubić, delikatnie wymieszać z masą twarogową, wyłożyć na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i piec około 1 godziny.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Sernik na cieście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości