Sernik na biszkopcie


-1 paczka biszkoptów
-1,5 szklanki soku z pomarańczy
-3 żółtka
-25 dag cukru pudru
-75 dag twarogu
-10 dag bakalii
-3 łyżki żelatyny
-1 czerwona galaretka owocowa
-ozdoby spożywcze
Dno formy w kształcie gwiazdy ścisło wyłożyć biszkoptami, skropić połową szklanki soku z pomarańczy.
Żółtka utrzeć z cukrem na parze na gładką, puszystą masę, dodać zmielony i przetarty twaróg, ponownie utrzeć. Wymieszać z umytymi i rozdrobnionymi bakaliami. Żelatynę rozpuścić w pozostałym soku z pomarańczy, rozetrzeć z 2 łyżkami sera, połączyć z resztą masy serowej, dokładnie wymieszać.
Masę wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię, zastudzić. Polać przygotowaną galaretką, posypać koralikami, wstawić do lodówki.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Sernik na biszkopcie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł