Sernik z bakaliami


Sernik z bakaliami

Składniki(12 porcji):
małe, okrągłe biszkopciki do dokładnego wyłożenia spodu średniej wielkości tortownicy;
3 opakowania serka homogenizowanego (75 dag);
3 żółtka;
szklanka cukru pudru;
kostka masła (25 dag);
szklanka rodzynek;
szklanka smażonej skórki pomarańczowej;
tabliczka gorzkiej czekolady;
2 łyżki słodkiej śmietanki;

Sposób przygotowania:
1).Rodzynki przelewamy na sicie wrzątkiem, odstawiamy do odsączenia i przechłodzenia. Spód średniej wielkości tortownicy wykładamy, miejsce przy miejscu, biszkopcikami. Masło z cukrem pudrem ucieramy (robotem !!!) na puch, dodajemy żółtka.
2).Gdy składniki się połączą, dodajemy ser i bakalie. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do formy. Powierzchnię wyrównujemy, wstawiamy sernik do lodówki nawet na kilka godzin.
3).Dobrze wychłodzony, polewamy rozpuszczoną w śmietance, pokruszoną czekoladą i ponownie wstawiamy do lodówki na godzinę. Kroimy nożem wygrzanym we wrzątku.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Sernik z bakaliami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł