Zaloguj się do konta

Śledź po cygańsku

Śledź po cygańsku , Składniki - 4 duże płaty śledzia Matias ( z beczki lub oliwy ),pół słoika ogórków konserwowych, 2 duże cebule,6 łyżek pikantnego keczupu, 2 łyżki musztardy, 4 łyżki oliwy, pietruszka, 4 roztarte ząbki czosnku, pieprz biały ,szczypta cukru, nie używamy soli . Przygotowanie: Jeśli śledzie są z beczki solone , uprzednio namoczmy je całą noc w mleku. Następnie kroimy śledzia w słupki, ogórki w paseczki a cebule w drobne piórka( można je delikatnie nagnieść by zmiękły). Natkę pietruszki drobno usiekać. Wymieszać wszystkie składniki razem . Zrobić sos z ketchupu, oliwy , musztardy i czosnku . Polać śledzie . Zamieszać . Doprawić pieprzem i cukrem do smaku . tak przyrządzone śledzie pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej