śledź po tatarsku..




  • konto usunięte




śledź po tatarsku

składniki:
-50 dag filetów śledziowych,
-3/4 szklanki mleka,
-2-3 cebule
-4 łyżki oleju,
-1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-łyżeczka ostrej musztardy,
-pieprz,
-ostra mielona papryka,
-zielona sałata,
-jajo,
-2 łyżki posiekanej natki z pietruszki

sposób przygotowania;
Filety zalać mlekiem, zostawić na 2-3 godz., po czym wyjąć, osuszyć i razem z cebulą drobno posiekać. Wymieszać dokładnie olej z koncentratem pomidorowym, przyprawić musztardą, pieprzem i papryką. Tak przygotowany sos połączyć ze śledziami i cebula, przykryć, wstawić na 1-2 godz. do lodówki. Przed podaniem uformować porcję, ułożyć na liściach sałaty, posypać ugotowanym na twardo posiekanym jajem i natka pietruszki. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

śledź po tatarsku.. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł