Zaloguj się do konta

śledź po litewsku

-1 kg śledzi
-50 dag cebuli
-1 słoiczek keczupu
-1 mały koncentrat pomidorowy
-1 słoiczek grzybów marynowanych
-3/4 słoiczka papryki konserwowej
-1 puszka groszku
-1 łyżeczka musztardy
-sól, pieprz
-olej
Śledzie pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na piórka, a następnie przesmażyć na oleju na półmiękko, koncentrat pomidorowy i całość dusić. Grzybki i paprykę pokroić w kostkę. Dodać do cebuli, wymieszać i dodać osączony groszek. Doprawić musztardą, solą i pieprzem, ostudzić. Śledzie układać warstwami w naczyniu, przekładając sosem.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…