Śledź w sosie pomidorowym-po skandynawsku


Produkty:
-1 kg filetów solonych
-500 ml mleka
-4 cebule
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-2 jaja
-2 łyżeczki musztardy
-50 ml oleju
-mielona papryka, pieprz

Przygotowanie:
Filety moczymy przez 6-12 godzin, dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godziny w mleku. Następnie myjemy je, osączamy i kroimy na mniejsze kawałki .Cebulę obieramy i siekamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę oraz przyprawy. Mieszamy z pokrojonym śledziem. Jaja gotujemy na twardo. Do śledzi dolewamy powoli olej, stale mieszając. Na koniec posypujemy śledzie posiekanymi drobno jajami.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Śledź w sosie pomidorowym-po skandynawsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł