śledż w śmietanie


dobrym dodatkiem do wigilijnej zupy rybnej jest śledż w śmietanie ,do wykonania potrzebne będzie

5-8 płatów śledzia marynowanego
2 cebule
2-3 ogórki kiszone
2 śmietany (może być mixt danona do zup 18%)
1 maślanka
sól,pieprz

przygotowanie :

płaty śledzia skórujemy i kroimy na mniejsze kawałki
cebulę roimy w talarki
ogórki obieramy z skórki i kroimy w kostkę
całość mieszamy razem i zalewamy śmietaną , doprawiamy pieprzem i solą , na końcu można rozrzedzić
maślanką i odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce i gotowe
podajemy z ugotowanymi osobno ziemniakami w mundurkach

życzę smacznego


 


0
Oceń
(0 głosów)

 

śledż w śmietanie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł