Śledź z jajkiem.


Śledź z jajkiem. Składniki: 8 filetów śledziowych, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, 8 pasków marynowanej czerwonej papryki, 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego , sól, pieprz, cukier. Przygotowanie: Filety skropić sokiem z cytryny oraz oliwą i odstawić na około 1 godzinę. Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na połówki i ułożyć na płatach śledziowych. Zawinąć je w ruloniki i spiąć wykałaczką. Następnie paprykę pokroić w kostkę po czym dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, majonez oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem. Sosem polać roladki śledziowe.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Śledź z jajkiem. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł