Śledź z jabłuszkiem.


Śledź z jabłuszkiem.
Składniki: 200 g śledzi marynowanych, 1 duże jabłko, sok wyciśnięty z jednej cytryny, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, pół pęczka natki pietruszki, 200 g papryki konserwowej, pieprz ziołowy do smaku.
Przygotowanie: Śledzia wyjmujemy ze słoika i kroimy w romby około 2-3 cm. Układamy na dużym talerzu. Jabłko obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny. Natkę pietruszki myjemy i drobno szatkujemy. Paprykę odsączoną z zalewy kroimy w równa kosteczkę . Majonez łączymy ze śmietana doprawiamy do smaku pieprzem. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą delikatnie mieszając. Wykładamy na kawałki śledzie lekko go przykrywając. Podajemy lekko schłodzone.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Śledź z jabłuszkiem. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł