ŚLEDZ ZIELONY W LECZO

/ 1 komentarzy

Cebula,papryka , pomidor oraz liść laurowy i ziele angielskie trochę Vegety(lub innej przyprawy warzywnej) usmażyć leczo.Śledzie(świeże) osolić i obtoczyć w mące krupczatce usmażyć na oleju.
Zalewa:1 litr wody,1/2 szklanki octu,1 łyżka soli,1 łyżka cukru- zagotować zalewę.Śledzie usmażone pokroić i układać na przemian z leczo zalać zalewą i odstawić na minimum 24 godziny w chłodne miejsce.Smacznego życzę.

 


4.5
Oceń
(10 głosów)

 

ŚLEDZ ZIELONY W LECZO - opinie i komentarze

gruby12345gruby12345
0
musze te przepisy koniecznie przetestowac w domu az jesc sie chce na sama mysl pozdrawiam (2010-03-27 16:48)

skomentuj ten artykuł