Śledź marynowany




  • konto usunięte




Śledź marynowany

Składniki:
-10 filetów śledziowych
-pół szklanki octu
-5 średniej wielkości cebule
-5 ziarenek pieprzu
-2 ziarnka ziela angielskiego
-listek bobkowy
-łyżeczka cukru

Filety układamy w szklanym słoiku i zalewamy zimną zaprawą, którą przyrządzamy w następujący sposób: zagotowujemy pół szklanki octu i pół szklanki wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, listek bobkowy i cukier. Przez chwile gotujemy, a następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Gdy zaprawa wystygnie zalewamy śledzie. Słoik nakrywamy wieczkiem i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu przez 2 dni. Gotowe śledzie najlepiej smakują ze Świerzym chlebem.

Smacznego

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Śledź marynowany - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł