Śledzie na zakąskę

/ 5 komentarzy

ŚLEDZIE PO STAROPOLSKU
Śledzie,musztarda,cebulka,cukier,oliwa,maggi,warzywko,pieprz ziołowy,natka pietruszki.
Sledzie odsączam dodaję oliwy,i cebulkę pokrojoną w plastry,słodzę skrapiam maggi,opruszam warzywkiem i pieprzem ziołowym na półmisku zdobię natką pietruszki.Na końcu smaruję wszystko musztardą.Smacznego – nie zapomnijmy o zimnym piwku.


ŚLEDZIE PO MARYNARSKU
Śledzie,musztarda,jogurt naturalny,jabłka,cebula,cukier,pieprz sok z cytryny,koperek.
Śledzie odsączam,następnie robię zalewę jogurtową: z jogurtu,jabłek,drobno pokrojonej cebuli,dodaje cukru pieprzu i kilka kropel soku z cytryny.Na końcu smaruę wszystko musztardą. Zalewą tą polewam śledzie a potem posypuję koperkiem do tego serwuję drineczki ale musza być zimne smacznego.


ŚLEDZIE PO PO MORSKU
Śledzie pieprz,cebulka wypestkowane sliwki z octu
Śledzie odsaczam,dekoruję cebulką z śliwkami pokrojonymi w paseczki (zamiast śliwek mogą być oliwki),dodaję pieprzu do smaku i gotowe smacznego.

 


2.5
Oceń
(28 głosów)

 

Śledzie na zakąskę - opinie i komentarze

krzychu64krzychu64
0
Przepisy owszem owszem, ale powiedz mi Piotrze czy te śledziki mają być matiasy czy  marynowane. Bo i te i te można odsączyć a chciałbym "sprawdzić" Twoje przepisy na własnej skórze. Pozdr. *****
(2011-03-13 11:16)
kolocarpkolocarp
0
Witam - najlepiej gdy bedą to matiasy odsaczamy z oleju  aby nie było go za dużo bo i tak cos tam na nich zostanie pozdro. (2011-03-14 15:25)
krzychu64krzychu64
0
Dzięki.
To teraz popróbujemy:b
(2011-03-14 20:16)
użytkownik60775użytkownik60775
0
Najlepsze są swojskie samemu złowione,własnoręcznie zasolone lub z własnej zalewy octowej ,wtedy możemy je przetwarzać na dziesiątki sposobów,odemnie piąteczka (2011-03-14 20:42)
smakosz200smakosz200
0
Do Biedronki ! (2012-10-22 18:15)

skomentuj ten artykuł