śledzie po norwesku.




  • konto usunięte




Śledzie po norwesku poziom trudności: łatwy

składniki:
-3-4 solone śledzie,
-pól cytryny,
-4 łyżki oleju,
-łyżka mielonego zioła angielskiego,
-pół łyżeczki mielonych goździków,
-duża cebula,
-gałązki natki pietruszki,

sposób przygotowania:
Wymoczone śledzie odfiletować, pokroić w dzwonka, każde obtoczyć w zielu i goździkach, ułożyć w słoju, skrapiając sokiem z cytryny i olejem. Przykryć, wstawić do lodówki na 3-4 dni. Przed podaniem ułożyć na półmisku, posypać drobno posiekaną cebulą i udekorować natką pietruszki. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

śledzie po norwesku. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł