Śledzie po karkusku



Składniki
-śledzie solone, 1kg
-słoik ogórków konserwowych
-cebula, 1/2kg
-słoik pieczarek konserwowych, 1
-ketchup, 1
-koncentrat pomidorowy, 1
-sól,cukier,pieprz,ocet,olej,

Opis przygotowania
1. Ze śledzi ściągamy skórę,moczymy je i odlewamy wodę (czynność powtarzamy 2-3 razy). Następnie kroimy na niewielkie kawałki. Ogórki w pasy,cebulę w piórka,a pieczarki w talarki.
Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

2. Dwie szklanki wody z łyżką soli i dwiema łyżkami cukru gotujemy.
Dodajemy koncentrat pomidorowego oraz pół ketchupu,następnie 4 łyżki octu,
pół szklanki oleju,ziele angielskie i liść laurowy. Gorącym wywarem zalewamy śledzie.
Spożywamy wystudzone. Najlepiej smakuj ą na drugi dzień;) SMACZNEGO

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Śledzie po karkusku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł