Zaloguj się do konta

Śledzie po holendersku

Produkty
-6 filetów matiesów
-2 cebule
-2 pory
-ćwierć szklanki oliwy
-pół cytryny
-2/3 szklanki białego wytrawnego wina
-po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
-korzec imbiru
-łyżeczka cukru
-natka pietruszki
-4 plasterki cytryny

Przygotowanie:
Filety pokroić na kawałki. Cebulę, obrać, opłukać i drobno posiekać. Pory dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Wino zagotować z rozdrobnionymi przyprawami i cukrem. Ostudzić pod przykryciem. Do zimnego wina wycisnąć sok z cytryny i dodać oliwę. W słoju układać na przemian warstwami. Zalać przygotowaną zaprawą

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…