Śledzie w chrzanowym sosie.


Śledzie w chrzanowym sosie. Składniki: 8 filetów śledziowych, 1 szkl gęstej śmietany, 1 szkl jogurtu naturalnego, 2 jaja na twardo, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki chrzanu ze słoika, pół szklanki rodzynek, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz sok z cytryny. Przygotowanie: Śledzie pokroić na duże kawałki. Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem. Dodać do nich chrzan, posiekane jajka, natkę pietruszki oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Powstałym sosem polać śledzie.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie w chrzanowym sosie. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł