Śledzie w pierzynce (moje świąteczne przepisy kulionarne)

/ 2 zdjęć


Śledź w pierzynce
Składniki:
 4 średnie ziemniaki;
 1 cebula;
 4 ogórki kiszone
 1/2kg matiasów.;
 3 jajka
 majonez;
 natka pietruszki
Sposób przygotowania:

Ugotować ziemniaki w mundurkach. Ostudzić , obrać i pokroić w kostkę. Śledzie lekko opłukać osączyć i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i oddzielnie posiekać drobno żółtka i białko. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Układać dwa, trzy poziomy w kolejności warstwami ziemniaki, śledzie, ogórek i cebulkę. Każdą warstwę posmarować majonezem. Na wierzch ułożyć warstwę posiekanych żółtek, następnie posiekanego białka. Całość posmarować cienką warstwą majonezu, udekorować pietruszką. Podawać lekko schłodzone.

 


2.6
Oceń
(5 głosów)

 

Śledzie w pierzynce (moje świąteczne przepisy kulionarne) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł