Zaloguj się do konta

Śledzie w pierzynce (moje świąteczne przepisy kulionarne)

Śledź w pierzynce
Składniki:
 4 średnie ziemniaki;
 1 cebula;
 4 ogórki kiszone
 1/2kg matiasów.;
 3 jajka
 majonez;
 natka pietruszki
Sposób przygotowania:

Ugotować ziemniaki w mundurkach. Ostudzić , obrać i pokroić w kostkę. Śledzie lekko opłukać osączyć i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i oddzielnie posiekać drobno żółtka i białko. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Układać dwa, trzy poziomy w kolejności warstwami ziemniaki, śledzie, ogórek i cebulkę. Każdą warstwę posmarować majonezem. Na wierzch ułożyć warstwę posiekanych żółtek, następnie posiekanego białka. Całość posmarować cienką warstwą majonezu, udekorować pietruszką. Podawać lekko schłodzone.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…