Zaloguj się do konta

Śledzie w zalewie miodowej

Produkty:
-8 filetów śledziowych
-2 łyżki octu
-2 cebule
-łyżka miodu
-pół szklanki oleju
-liść laurowy
-2 ziarenka ziela angielskiego

Przygotowanie:
Śledzie zalać wodą i odstawić na godzinę, aby się wymoczyły. Następnie osączyć je i pokroić na niewielkie kawałki. Do pół litra wrzącej wody wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, miód oraz obrane i posiekane cebule. Gotować 5 minut. Dodać ocet, ponownie zagotować. Na koniec wlać do zalewy olej ostudzić.Pokrojone śledzie zalać zimną zalewą i odstawić do lodówki na 3 godziny

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…