Śledzie w kożuchu


Produkty:
-4 duże czerwone buraki
-6 jajek
-4 duże solone śledzie
-1 cytryna
-1/2 słoika dużego majonezu (150 dag)
-1 opakowanie jogurtu naturalnego


Przygotowanie:
Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie, a gdy będą miękkie obrać, utrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w kostkę, śledzie solone namoczyć krótko w wodzie, po czym wyjąć, lekko skropić cytryną i pokroić na paseczki. Majonez rozprowadzić z taką ilością jogurtu, aby powstał gęsty sos. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w szklanej miseczce (nie mieszając!) w następującej kolejności: buraczki, majonez, śledzie,majonez, jajka, buraczki,majonez itd. Ostatnią warstwą tej znakomitej sałatki zawsze muszą być jajka.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie w kożuchu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł