śledzie z cebulą i jabłkami.




  • konto usunięte




Śledzie z cebulą i jabłkami poziom trudności; łątwy Koszt: mały

składniki:
-50 dag solonych śledzi (mleczaków),
-szklanka mleka,
-2 cebule,
-2 winne jabłka,
-1-2 łyżki oleju,
-pieprz,
-szczypta cukru,
-gałązki natki pietruszki,

sposób przygotowania

Wymoczone śledzie odfiletować, wymoczyć przez 2 godz. w mleku, wyjąć, osuszyć i pokroić w dzwonka. Obrane jabłka i cebulę posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny, przetartym mleczem śledziowym, pieprzem i cukrem. Kawałki śledzi ułożyć na półmisku, skropić olejem, obłożyć jabłkami i cebulą, udekorować natką pietruszki. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

śledzie z cebulą i jabłkami. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł